PBalans Behandlingar Boka 

+46706713780


Lite om vem jag är

Jag snubblade in i yogans värld av en tillfällighet 2005 då jag anmälde mig till en helgkurs på Mundekulla gård i Emmaboda.  Jag hade ingen aning vad jag skulle möta men det blev ett fantastiskt möte med både yogan och Ayurvedan.  Efter det så bestämde jag mig för att förkovrade jag mig i Ayurvedan genom Ayurvedaskolan i Markaryd.   Under tiden höll jag i små yogakurser och utbildande mig inom olika massagetekniker.  Jag bestämde mig senare att läsa till yogalärare och hittade ett fantastiskt ställe på Gilda skolan i Hässleholm. Under en period i mitt liv fick jag möjlighet att prova Nada akupunktur. Jag upplevde det som något positiv och kände att det var något som jag ville erbjuda mina kunder. Vid sidan om mitt företag arbetar jag som undersköterska.  Att möta människor i olika miljöer hjälper mig att fortsättas att utvecklas på bästa sätt.

Yoga för alla

Ibland händer det mycket runt omkring oss i livet som kan skapa obalans.  Då kan det vara extra viktigt att ta hand om sig lite mer än vanligt.  Att hitta metoder för att utveckla fysisk, mental och emotionell flexibilitet kan vara ett bra sätt att möta vardagens många måsten och krav. Genom yogan kan du utöka dina möjligheterna att utveckla dessa delar.  

Kundaliniyoga är ett utmärkt verktyg som friskvård för de flesta, eftersom läran utgår från ett holistiskt sätt med goda och förutsägbara resultat även på kort tid.  Kundaliniyoga används med stor framgång terapeutiskt mot en mängd olika besvär och sjukdomstillstånd, som till exempel stress, högt blodtryck, ryggproblem, migrän, utmattningssyndrom, ätstörningar, fibromyalgi, beroenden och olika kognitiva problem.

Det finns många  vetenskapligt dokumenterade studier inom Kundaliniyogan som stödjer dess effekter.  Med hjälp av yogans rika skatt av verktyg finns en möjlighet till  att skapa ett välbefinnande,  balans och ökad medvetenhet.

Låt yogan vara rolig och kravlös. Det finns inga måsten. Vi är alla unika. 


Ayurveda

Ayurveda är en ca 5000 år gammal lära och har sitt ursprung från den indiska kontinenten. Ayurveda betyder läran om livet.  Ayurveda är en slags filosofi som vi kan ta hjälp av för att lära oss hur vi på bästa sätt lever i samklang med oss själva, naturen, årstiderna och vår omgivning.

Ayurvedan bygger på att allt består av energi. Vi människor är i grund och botten vibrerande energivarelser som har vår egen naturliga rytm.  Det gör att vi kan må bra av olika saker som mat, rutiner, träning mm. När vi förstår denna rytm och hur den påverkar oss genom livet ökar vi förståelsen för oss själva och andra.  Vi kan göra smartare livsval och få mer kraft och styrka, genom att ha med sig de fem elementen rymd, luft, eld, vatten och jord som finns i oss och runt omkring oss. 

Enligt ayurvedan föds du med din unika sammansättning av de tre ​doschorna: Vata, Pitta och Kapha.  Alla livets stigar som du vandrar, påverkar ditt liv dagligen. Om du stanna upp en stund och tittar lite inåt, vem är jag, vad vill jag, vad mår jag bra av, vad händer då?  Om du ställer de frågorna till dig själv så kan du öka dina möjligheter till att börja lära känna dig själv lite mer och vad du kan må bra av och vad som påverkar dig på ett mindre bra sätt.  Du skapar då en möjlighet till eget ansvar över ditt välbefinnande.